Cox & Co is een begrip in Roermond en omgeving. Met horecagelegenheden op het Retailpark, Huis & Tuinboulevard, Kazerneplein en de Roermondse binnenstad ervaren jaarlijks vele honderdduizenden mensen de service en kwaliteit van Piet Friet, Schnitzelparadies, Markt 10, Tuincafé Praxis Tuincentrum Roermond en vele andere concepten. Maar ook buiten Roermond groeit Cox & Co gestaag, met de Tuincafé’s in Geleen en Praxis Tuincentrum Heerlen. Buiten de provinciegrenzen, nabij Eindhoven, verzorgt Cox & Co de horeca op Meubelplein Ekkersrijt. Allemaal samen vormen zij de familie Cox & Co!


De geschiedenis van Cox & Co

De oorsprong van het huidige Cox & Co is terug te voeren naar 1923. De familie Cox begon destijds op de grens tussen Nederland en Duitsland vanuit een boerderij een café annex winkel. In de late jaren ’20 werd voor het café/winkeltje een handbenzinepomp geplaatst. Deze werd eind jaren ‘50 uitgebreid en in verband met het verbreden van de weg zo’n 200 meter verplaatst naar de huidige locatie. In 1992 onderging het hotel een verbouwing en uitbreiding om als een viersterren hotel verder te gaan. In 1997 zijn de activiteiten buiten de exploitatie van een hotel en een tankstation ook naar andere takken binnen de horeca verlegd, waardoor het bedrijf een explosieve groei doormaakte. Die groei leidde in 2001 tot de feitelijke oprichting van Cox & Co (de W.G. Cox Holding met daaronder verschillende besloten vennootschappen). Door een strategische keuze is de exploitatie van het hotel eind 2010 overgedragen een andere partij waardoor deze feitelijk niet meer tot de groep behoort.


Alles op een rijtje

1997: Tuincafé Intratuin Roermond

1998: Tuincafé Intratuin Venlo

2001: Segafredo, Café DE, Bufkes en Piet Friet (Designer Outlet)

2007: Friet Antje, Tuincafé Intratuin Heerlen en Tuincafé Intratuin Kerkrade

2008: Markt 10 en WoktoGo, Bufkes en Piet Friet (Retailpark)

2009: Tuincafé Intratuin Geleen en Brasserie Intermezzo

2009: Xitycafé, New York Pizza en CUP&CINO (Kazerneplein Roermond)

2010: Chris Vis (Designer Outlet) en Piet Friet (Centrum)

2011: Schnitzelparadies, nieuw concept ter vervanging van Xitycafé (Kazerneplein Roermond)

2012: Brasserie Het Pakhuis, Adventure Golf (Roercenter), Pannenkoeken & Steaks (Kazerneplein Roermond)

2013: Frozen Yoghurt, Senso-Gelato Heerlen, Bufkes (Ekkersrijt), Piet Friet (Ekkersrijt), OLA Happiness Station (Ekkersrijt) en Brasserie D’n Mert (Ekkersrijt)


Missie & Visie

Bij Cox & Co registeren onze 260 medewerkers samen jaarlijks circa 1.000.000 kassatransacties. Dit betekent dat alle locaties van Cox & Co samen jaarlijks zeker 1.500.000 gasten mogen begroeten én bedienen. En al deze gasten willen wij uiteraard op dezelfde gastvrije en respectvolle manier behandelen, maar zo nu en dan ook graag verrassen. Alleen met deze aanpak zijn we er van overtuigd dat onze gasten graag terugkomen. Wij staan in ieder geval altijd voor u klaar. Happy to serve you!


Missie

Cox & Co stelt zich ten doel om al haar exploitaties rendabel te exploiteren waarbij gastvrijheid en aandacht, professionele dienstverlening en werken met plezier en voldoening centraal staan.


Visie

Met zorg, persoonlijke aandacht en liefde voor het vak willen wij onze gasten iedere dag opnieuw verrassen, waarbij oog voor het kleinste detail op het gebied van service en kwaliteit uiteraard vanzelfsprekend zijn. Happy to serve you!